Perhatian

Hadis Nabi Muhammad s.a.w :

"Satu umrah ke satu umrah menghapuskan dosa di antara keduanya, dan haji yang mabrur tiada balasan baginya melainkan syurga."
Blogger TIDAK menyediakan atau menganjurkan apa-apa pakej UMRAH mahupun pakej pelancungan bentuk lain. Sebarang maklumat yang di paparkan di sini adalah sekadar pandangan serta panduan mengikut pendapat admin dan pembaca jika ada pengunjung yang mengalami apa-apa kerugian akibat membaca blog ini adalah menjadi tanggungjawab pembaca itu sendiri. Sebarang komen dalam hal berkaitan umrah back packer adalah di alu-alukan bagi membantu rakan taulan melaksanakan UMRAH secara termurah, bagaimanapun janganlah komen yang boleh menyinggung perasaan mana-mana pihak. Terima kasih dan berkunjunglah selalu ke blog ini.

UMRAH PERSENDIRIAN

Sememangnya ramai rakyat Malaysia yang berhajat menunaikan umrah cara persendirian atau umrah tidak mengikut pakej dari mana-mana travel agen. Mungkin faktor utama pemilihan UMRAH cara PERSENDIRIAN ini di sebabkan kos yang kurang dari kos mengikuti pakej TA di samping sedikit faktor lain.

Wujudnya group whatapps atas nama "Umrah Persendirian" yang saya upload pada 31 ogos 2014 telah mendapat sambutan yang sangat tak terduga. Dalam masa dua hari sahaja UP whatsapp tersebut telah mencapai tahap maksima bil ahlinya. "Umrah Persendirian G2" di tambah bagi menampung jumlah yang terus meningkat. Walau bagaimanapun G2 juga akan menghampiran jumlah maksima.

Ahli UP yang sedia ada akan mengadakan pertemuan tidak formal sambil bersantai di Lembah Klang pada 14 sept 2014. Pertemuan ini lebih kepada pertemuan pengenalan sahaja, mereka akan membawa bersama pasangan dan juga anak-anak.

Atas faktor jumlah mereka yang berminat dgn umrah persendirian samaada mereka merancang menunaikan umrah cara persendirian dalam masa terdekat atau sebagai persediaan ilmu tentang cara menunai umrah persendirian di masa akan datang, mereka terus menghantar email meminta menjadi member UP.

Bagi memenuhi jumlah permintaan yang bertambah, saya telah mewujudkan UMRAH PERSENDIRIAN dgn menggunakan “telegram” tetapi mengekalkan tujuan dan matlamatnya. Telegrem sememangnya tidak popular dan tidak mesra pengguna masa ini tetapi ia dapat menampung jumlah ahli sehingga 200 orang. Telegram akan di minati di masa akan dating, insyaallah.

Jika anda pembaca semua berminat menyertai "telegram ‘Umrah Persendirian’" group UP tersebut dengan syarat beragama Islam serta berumur 18 tahun ke atas bolehlah menghantar email menyatakan hajat itu kepada email : umrahsenang@gmail.com

Sekian terima kasih

Malaysian Ringgit Calculator

Carian

Memuatkan ...

Follow by Email

Jumaat, Mac 01, 2013

KENAPA KOS MENGERJAKAN UMRAH KINI AGAK MAHAL

JOMUMRAH sama-sama kita mengerjakan UMRAH dengan cara yang murah dan jimat. Anggaran perbelanjaan tidak melebihi RM3999.00 Jom sama sama kita mengerjakan Ibadat UMRAH dengan menggunakan syarikat penerbangan tambang murah. Sewa bilik sederhana yang boleh di cari di Mekah atau Madinah dan pengangkutan di Mekah dan Madinah secara bijaksana.


Pimjam beberapa artikal untuk tujuan ini:


1.   Dalam banyak-banyak pertanyaan itu…yang menggungguli ‘carta pertanyaan’ dah tentulah…BERAPA HARGA PAKEJ?

Penulis blog tersebut meletakan faktur hotel sebagai penyumbang utama harga pakej umrah.
1.   Salam perkenalan. Untuk pakej umrah mana-mana pun sama.. harga lebih kurang. nasihat saya mengenai pakej umrah ini :-
2. Bilangan hari ( sbb nak aplly cuti kann.. hehe)
3. Pilih penerbangan yang sesuai.. ada yang transit ada yang direct . Transit lebih murah.. tapi penat perjalanannya. Saya cadangkan Saudi Airline atau MH.
 4. Jarak dan hotel penginapan lagi dekat dengan masjid lagi mahal (makkah). Sbb skrang ni byk hotel dalam pembinaan semula.

Penulis blog ini pila meletakkan Bilangan hari,tambang kapalterbang dan hotel sebagai penyumbang harga kepada pakej UMRAH

3. Tinjau sekejap kepada blog dari seberang. Juga meletakan hotel sebagai punca utama.

 lebih mahal dari pada tahun-tahun sebelumnya, itu sudah sesuatu yang pasti. Tetapi, seringkali mahalnya biasa umrah tahun ini (2012), dikaitkan dengan naiknya harga BBM. Yang paling jelas, naiknya biaya umrah sekarang (2012), karana ada beberapa factor, seperti; Hotelnya bintang lima, (Hilton, Intercontinental, Elaf Kindah, Movenpick). Jika empat hotel tersebut digunakan sebagai akomodasinya, tentu saja lebih mahal. Jika yang pergunakan penginapan (hotelnya) jaraknya 500 bahkan lebih jauh, tentu saja lebih murah. Kadang, walaupun jaraknya jauh tetap saja biayanya mahal, karena usaha umrah itu benar-benar mengutamakan keuntungan material. BACA LAGI 

CATATAN INI AKAN DI TAMBAH DARI MASA KAE MASA, SILA KUNJUNGI LAGI DAN BANTU BERIKAN INFO BAGAIMANA HARGA PAKEJ DI TENTUKAN

Catatan PopularRelated Posts Plugin for WordPress, Blogger...