Perhatian

Hadis Nabi Muhammad s.a.w :

"Satu umrah ke satu umrah menghapuskan dosa di antara keduanya, dan haji yang mabrur tiada balasan baginya melainkan syurga."
Blogger TIDAK menyediakan atau menganjurkan apa-apa pakej UMRAH mahupun pakej pelancungan bentuk lain. Sebarang maklumat yang di paparkan di sini adalah sekadar pandangan serta panduan mengikut pendapat admin dan pembaca jika ada pengunjung yang mengalami apa-apa kerugian akibat membaca blog ini adalah menjadi tanggungjawab pembaca itu sendiri. Sebarang komen dalam hal berkaitan umrah back packer adalah di alu-alukan bagi membantu rakan taulan melaksanakan UMRAH secara termurah, bagaimanapun janganlah komen yang boleh menyinggung perasaan mana-mana pihak. Terima kasih dan berkunjunglah selalu ke blog ini.

Malaysian Ringgit Calculator

Carian

Follow by Email

Khamis, Februari 20, 2014

Cara nak buka website yang telah disekat

Satu Tutorial sahaja

Salam blogger.Aku kembali berblogging lagi.Semalam Facebook hangat dengan berita Anonymous nak hack website kerajaan jam 3.30 pagi.Smua orang menunggu bersama,tapi xda apa yang berlaku.Haha.Memangla,server kerajaan dah tutup.So xdapatla nak hack2 ni.Kecewa gakla kebanyakan orang yang mengharapkan "sesuatu" akan terjadi,tapi xda apa2.Termasuk aku sendiri la.Hehe.Walaupun website tu telah disekat,kita masih mempunyai banyak cara untuk membukanya.Ni yang aku nak share2 dengan korang ni.Kan share is caring.Mungkin cara ni dah banyak orang tahu,tapi aku just nak share2.Mesti ada juga yang tak tahu kan.Jom tengok.=)


Langkah Pertama

Masuk ke internet connection korang n right click pada internet connection korang tu and pilih status.


Tekan gambar tu kalau x jelas



Langkah Kedua

Kemudian akan keluar satu box selepas korang tekan status tu dan klik properties seperti gambar di bawah.

Tekan gambar tu kalau x jelas


Langkah Ketiga
Lepas tu korang p networking tab dan cari Internet Protocol Version 4 (TCP/IPv4) dan klik pada properties.Tekan dulu Protocol Version 4 (TCP/IPv4) sebelum klik properties.


Tekan gambar tu kalau x jelas


Langkah Keempat
Klik pada Use the following server address dan masukkan kod seperti berikut dan tekan OK. Kemudian anda boleh melayari website2 yang telah disekat tanpa sebarang masalah.:)
Preferred DNS server : 208.67.222.222
Alternate DNS server : 208.67.220.220 


Tekan gambar tu kalau x jelas


Langkah Kelima (Buat langkah ini sekiranya langkah 1-4 x berjaya..)
Langkah kali ni hanya bagi mereka yang tidak berjaya membuat langkah pertama sehingga langkah keempat..Ulangi langkah 1-4..tapi jangan tekan ok dlu..kalau langka keempat tekan ok kan.Kali ni jangan tekan dulu.Klik pada advanced seperti dalam gambar di bawah.


Tekan gambar tu kalau x jelas


Langkah Keenam
Pergi ke tab DNS


Tekan gambar tu kalau x jelas






Langkah Ketujuh
Perhatikan DNS server seperti nombor satu dalam gambar dibawah.Pastikan tidak ada DNS lain.Kalau ada,tick DNS tu dan remove.Selepas itu pastikan anda tick "Use this connection DNS suffix in DNS registration" seperti nombor dua dalam gambar dibawah.Selepas itu tekan Ok.Ok.Close Close


Tekan gambar tu kalau x jelas

Kebaikan mengunakan teknik hack DNS server ini ialah :
1- Websites yang telah diblok dapat diakses semula
2- Surf internet bertambah laju dan mengelakkan "hang"

Keburukan menggunakan teknik hack DNS server ini ialah :
1- Boleh kena virus/malware kalau PC/Laptop tidak mempunyai antivirus yang sesuai

Apabila kita telah menukar DNS server maka anda akan dapat mengakses laman yg telah di blok di Malaysia dan dengan pemilihan DNS server yang bagus anda juga telah melajukan aksesinternet anda

P/S : Kalau still xdapat juga..pergi link ni..http://www.ultrareach.com/ ..download software tu..xbesar pun..1mb jak..lepas download buka software tu dan surfing seperti biasa..100% working..share is caring..=D

Kredit akupunyablog


Antara blog yang di sekat (cuba anda tolog buka sebagai latihan)

  1. hajiarshad.blogspot.
  2. banyak lagi
Catat Ulasan

Catatan Popular



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Visitor Umrah Persendirian