Perhatian

Hadis Nabi Muhammad s.a.w :

"Satu umrah ke satu umrah menghapuskan dosa di antara keduanya, dan haji yang mabrur tiada balasan baginya melainkan syurga."
Blogger TIDAK menyediakan atau menganjurkan apa-apa pakej UMRAH mahupun pakej pelancungan bentuk lain. Sebarang maklumat yang di paparkan di sini adalah sekadar pandangan serta panduan mengikut pendapat admin dan pembaca jika ada pengunjung yang mengalami apa-apa kerugian akibat membaca blog ini adalah menjadi tanggungjawab pembaca itu sendiri. Sebarang komen dalam hal berkaitan umrah back packer adalah di alu-alukan bagi membantu rakan taulan melaksanakan UMRAH secara termurah, bagaimanapun janganlah komen yang boleh menyinggung perasaan mana-mana pihak. Terima kasih dan berkunjunglah selalu ke blog ini.

Malaysian Ringgit Calculator

Carian

Follow by Email

Isnin, Julai 14, 2014

Tip Semasa Umrah Di Madinah & Mekah 1

Assalamualaikum.

1
Masjid Quba Waktu Malam 1

2
Masjid Quba Waktu Malam 2

3
Masjid Quba 

4
Pandangan Dalam Masjid Quba 


Salah satu tempat ziarah ketika Jemaah berada di Madinah ialah Masjid Quba iaitu Masjid pertama yang dibina oleh Rasulullah S.A.W atas dasar taqwa. Biasanya Masjid Quba akan menjadi destinasi pertama ziarah dan diikuti dengan tempat-tempat lain.

Sebelum bertolak samaada dengan bas atau lain-lain transport, Jemaah diingatkan untuk mengambil wuduk terlebih dahulu di hotel atau di Nabawi. Rasul pernah bersabda


"Sesiapa yang bersuci (mengambil wuduk) di rumahnya kemudian pergi ke Masjid Quba lalu mendirikan solat di dalamnya, ganjaran pahalanya samalah dengan pahala orang-orang yang mengerjakan ibadah Umrah"

Jadi, jangan lupa untuk berwuduk dahulu ya. 


Anda juga di jemput membaca;
  1. Tip Semasa Umrah Di  Madinah dan Mekah 2
  2. Tip Semasa Umrah Di  Madinah dan Mekah 3
  3. Tip Semasa Umrah Di  Madinah dan Mekah 4
  4. Tip Semasa Umrah Di  Madinah dan Mekah 5

Catat Ulasan

Catatan PopularRelated Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Visitor Umrah Persendirian