Perhatian

Hadis Nabi Muhammad s.a.w :

"Satu umrah ke satu umrah menghapuskan dosa di antara keduanya, dan haji yang mabrur tiada balasan baginya melainkan syurga."
Blogger TIDAK menyediakan atau menganjurkan apa-apa pakej UMRAH mahupun pakej pelancungan bentuk lain. Sebarang maklumat yang di paparkan di sini adalah sekadar pandangan serta panduan mengikut pendapat admin dan pembaca jika ada pengunjung yang mengalami apa-apa kerugian akibat membaca blog ini adalah menjadi tanggungjawab pembaca itu sendiri. Sebarang komen dalam hal berkaitan umrah back packer adalah di alu-alukan bagi membantu rakan taulan melaksanakan UMRAH secara termurah, bagaimanapun janganlah komen yang boleh menyinggung perasaan mana-mana pihak. Terima kasih dan berkunjunglah selalu ke blog ini.

Malaysian Ringgit Calculator

Carian

Follow by Email

Sabtu, Jun 14, 2014

Kelajuan Load Element Blog

Kecepatan sesebuah blog untuk dibuka oleh pengunjung juga memainkan peranan penting dalam dunia blogging. Selain bergantung kepada jenis browser yang digunakan dan kecepatan internet, perkara penting lain adalah kandungan element yang mencorakkan sesebuah blog


garaf
Bagaimana anda hendak tahu selaju mana blog anda load, dan apakah element yang tidak mendatangkan masalah, dan elemen manakah yang menyumbang kepada masalah lambat load pada blog anda.?

Caranya mudah sahaja.

  1. Buka website ini. http://tools.pingdom.com
  2. Masukkan url blog anda, kemudian tekan 'test now'


tool3. Setelah seketika, anda akan dapat sedikit informasi tentang blog anda, dan yang paling penting adalah masa load setiap element. Tindakan seterusnya bergantung kepada kehendak anda.:)


nie grafp/s: Kebiasaanya yang menyebabkan lambat adalah gambar beranimasi ataupun javascript.:)
Catat Ulasan

Catatan PopularRelated Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Visitor Umrah Persendirian